Week van de koloniale geschiedenis

Weer hunebed beschadigd door vuur

Foto: Boswachter Geerling Kruidhof
In Emmen is opnieuw een hunebed door brandstichting beschadigd. Dat meldt boswachter Geerling Kruidhof van Staatsbosbeheer.

Het gaat om hunebed D40 bij het Valtherbos in Emmen. Onbekenden blijken een vuurtje te hebben gesticht bij het hunebed en hierdoor is een stuk van ongeveer dertig centimeter van een van de stenen afgeknapt.


Vorig jaar zomer werd er ook al een hunebed (D45) in Emmen beschadigd doordat er een vuurtje onder het megalitische monument was gestookt. Toen was de schade veel groter. In de deksteen van het hunebed ontstond een scheur van drie bij vier meter.

- advertentie -

De tien ton wegende deksteen kon uiteindelijk met veel moeite gerepareerd worden en werd eind vorig jaar teruggeplaatst.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: