Zanger en songwriter Tony Sheridan (72) overleden

Tony Sheridan tijdens een optreden in 2004 – Foto: CC/Onemore
De Britse zanger en songwriter Tony Sheridan is zaterdag op 72-jarige leeftijd overleden. De muzikant werd onder meer bekend vanwege de grote invloed die hij had op The Beatles.

Tony Sheridan trad in de jaren zestig vaak op in de zogenaamde Top Ten club in Hamburg. De zanger had een bijzonder begeleidingsbandje, The Beat Brothers.


Deze band zou later op eigen kracht verder gaan en de wereld veroveren onder een afgeleide naam: The Beatles.

- advertentie -

Sheridan was nauw betrokken bij de band en is door Paul McCartney wel eens de ´leermeester van The Beatles genoemd´. De zanger zorgde er ook voor dat Ringo Starr drummer werd bij de groep nadat Pete Best eruit was gezet.

In de zomer van 1961 nam Tony Sheridan zijn eerste elpee op en daaraan werkten The Beatles ook mee. In totaal nam Sheridan meer dan vijftig platen op. Zijn laatste album, Vagabond, verscheen in 2002.

The Beatles with Tony Sheridan

Gerelateerde uitgaven:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: