Dark
Light

Zanger en songwriter Tony Sheridan (72) overleden

Auteur:
1 minuut leestijd

Tony Sheridan in 2004  (CC BY 3.0 - Onemore - wiki)
Tony Sheridan in 2004
(CC BY 3.0 – Onemore – wiki)
De Britse zanger en songwriter Tony Sheridan is zaterdag op 72-jarige leeftijd overleden. De muzikant werd onder meer bekend vanwege de grote invloed die hij had op The Beatles.

Tony Sheridan trad in de jaren zestig vaak op in de zogenaamde Top Ten club in Hamburg. De zanger had een bijzonder begeleidingsbandje, The Beat Brothers. Deze band zou later op eigen kracht verder gaan en de wereld veroveren onder een afgeleide naam: The Beatles. Sheridan was nauw betrokken bij de band en is door Paul McCartney wel eens de ´leermeester van The Beatles genoemd´. De zanger zorgde er ook voor dat Ringo Starr drummer werd bij de groep nadat Pete Best eruit was gezet.

In de zomer van 1961 nam Tony Sheridan zijn eerste elpee op en daaraan werkten The Beatles ook mee. In totaal nam Sheridan meer dan vijftig platen op. Zijn laatste album, Vagabond, verscheen in 2002.

CD: Beatles With Tony Sheridan

The Beatles with Tony Sheridan

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×