Zanger en songwriter Tony Sheridan (72) overleden

Tony Sheridan tijdens een optreden in 2004 – Foto: CC/Onemore
De Britse zanger en songwriter Tony Sheridan is zaterdag op 72-jarige leeftijd overleden. De muzikant werd onder meer bekend vanwege de grote invloed die hij had op The Beatles.

Tony Sheridan trad in de jaren zestig vaak op in de zogenaamde Top Ten club in Hamburg. De zanger had een bijzonder begeleidingsbandje, The Beat Brothers.


Deze band zou later op eigen kracht verder gaan en de wereld veroveren onder een afgeleide naam: The Beatles.

- advertentie -

Sheridan was nauw betrokken bij de band en is door Paul McCartney wel eens de ´leermeester van The Beatles genoemd´. De zanger zorgde er ook voor dat Ringo Starr drummer werd bij de groep nadat Pete Best eruit was gezet.

In de zomer van 1961 nam Tony Sheridan zijn eerste elpee op en daaraan werkten The Beatles ook mee. In totaal nam Sheridan meer dan vijftig platen op. Zijn laatste album, Vagabond, verscheen in 2002.

The Beatles with Tony Sheridan

Gerelateerde uitgaven:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: