125 jaar Autoreclame

Afb: Museum van de Twintigste Eeuw

In het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn wordt tot 10 maart 2013 aandacht besteed aan verschillende spraakmakende reclamecampagnes uit de afgelopen 125 jaar. Met de tentoonstelling wil het museum stilstaan bij de maatschappelijke en culturele betekenis van de auto.

Afb: Museum van de Twintigste Eeuw


Volgens het museum vertelt autoreclame veel over ons en onze samenleving. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op een reis door de tijd langs verschillende thema’s, zoals Stijl en Status, Big is Beautiful, Klein maar Fijn en De vrouw en de Auto. Dit onder meer aan de hand van advertenties, affiches, commercials en ander reclamemateriaal.

Het museum:

- advertentie -

De tentoonstelling zal voor veel bezoekers een feest der herkenning en een bron van verrassing zijn. Wie kent niet de grappige tv-reclame ‘Met de Fiat Panda lach je iedereen uit’ of de overenthousiaste autoverkoper van Citroën? Naast bekende autoreclames uit eigen land zullen er ook vele campagnes uit het buitenland te zien zijn, zoals de reclame voor Pierce-Arrow, Cadillac en de legendarische Amerikaanse campagne voor de Volkswagen Kever.

De tentoonstelling 125 jaar Autoreclame is samengesteld door reclamehistoricus Wilbert Schreurs, verzamelaar en oud-reclameman Hans Horwitz en ontwerper Pim van Schaik.

De expositie was eerder te zien in het Louwman Automuseum in Den Haag.

Afb: Museum van de Twintigste Eeuw

Afb: Museum van de Twintigste Eeuw

Afb: Museum van de Twintigste Eeuw

tropenmuseum-albums-1
johan-meerman-265

[caption id="attachment_19509" align="alignleft" width="265"]Het portret van Johan Meerman - Foto: Museum Meermanno

De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: