Ann Demeester nieuwe directeur Frans Hals Museum

Frans Hals Museum - Foto: CC

Frans Hals Museum – Foto: CC

Ann Demeester is vanaf februari volgend jaar de directeur van het Frans Hals Museum en De Hallen Haarlem. Ze volgt Karel Schampers op die beide musea de afgelopen dertien jaar leidde.

Momenteel is Demeester algemeen directeur van de Appel arts centre, het internationaal instituut voor hedendaagse kunst in Amsterdam. Van 2003 tot 2006 gaf zij leiding aan de presentatieruimte W139 in Amsterdam.

Joep Brentjens, voorzitter van de raad van toezicht van de twee Haarlemse musea is blij met de benoeming van de nieuwe directeur:

Het is niet eenvoudig een opvolger te vinden voor Karel Schampers die beide musea nu al dertien jaar succesvol leidt. Ann Demeester heeft de ervaring, de visie en het enthousiasme die voor deze functie noodzakelijk zijn.

Het Historisch Nieuwsblad heeft een historische app ontwikkeld: Unlock History. Volgens de…
Aankomst Willem I in Scheveningen (1813)Koning Willem-Alexander en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: