Astroloog hielp Britten in de strijd tegen Hitler

ImageDe Britse geheime dienst MI5 riep tijdens de Tweede Wereldoorlog de hulp van een astroloog in in de strijd tegen Hitler. Dat blijkt uit een vandaag openbaar gemaakt document van het Brits Nationaal archief.

De astroloog die de Britse geheime dienst hielp was De Wohl. Hij kwam in 1935 naar Engeland en vertelde de Britten dat Adolf Hitler zelf geen enkel militair besluit nam zonder eerst de Zwitserse astroloog Karl Ernest Krafft te raadplegen.

De Wohl zei verder dat hij de voorspellingen van Krafft zou kunnen achterhalen. Tussen 1940 en 1943 voorzag de Duitse astroloog de MI5 hierna van horoscopen die de militaire strategieën van Hitler zouden voorspellen.

- advertentie -

‘Schurk’
De Britten stuurden de astroloog in 1941 naar de Verenigde Staten. De Wohl moest de Amerikanen daar overtuigen van Hitlers zwakke punten zodat ze zich zouden aansluiten bij de alliantie tegen nazi-Duitsland.

Niet iedereen bij de MI5 was gecharmeerd van de astroloog. In sommige rapporten werd hij uitgemaakt voor charlatan en schurk. Na de oorlog bleek dat Hitler nooit interesse had gehad in astrologie.

Mick Jagger Leden van de Hells Angels wilden in…
Adolf Hitler en Albert Speer Als de nazi's de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: