‘Black Butterflies’ verkocht aan Amerika

Foto: IDTV

De historische film Black Butterflies met in de hoofdrollen Carice van Houten en Rutger Hauer, is verkocht aan Amerika en Canada.

De door Paula van der Oest geregisseerde film won vorige maand nog een Gouden Kalf voor beste film en beste actrice. Nu is de film verkocht aan Canada en Amerika.

De film vertelt het verhaal van de Zuid-Afrikaanse schrijfster en dichteres Ingrid Jonker (1933-1965). Deze dichteres werd geboren als dochter van Abraham H. Jonker,

- advertentie -een politicus voor de conservatieve Zuid-Afrikaanse Nasionale Party. Grote rol in de film speelt de problematische relatie tussen vader (Rutger Hauer) en dochter (Carice van Houten).

Ingrids vader is minister van de Nasionale Party in het tijdperk van de apartheid. Zijn dochter heeft als dichteres last van overheidscensuur. De dichteres spreekt zich in haar gedichten geregeld uit tegen het apartheidsbewind. Politieke onenigheid drijft vader en dochter steeds verder uiteen.

Ingrid Jonker was een van de oprichters van de beweging van de Sestigers, een groep die gevormd werd door invloedrijke Afrikaanstalige schrijvers. De naam van Ingrid Jonker werd in 1994 definitief gevestigd. Nelson Mandela, de eerste zwarte president van Zuid-Afrika, las tijdens zijn eerste rede voor het parlement toen Jonkers gedicht Die Kind voor.

Trailer van ‘Black Butterflies’

Straat in PompeiiDe Europese Commissie trekt 105 miljoen euro…
Foto: Onroerend ErfgoedDe Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: