Christie’s Amsterdam veilt eerste Renoir

Main de Coco – Auguste Renoir, 1896

Bij Christie’s Amsterdam werd dinsdag voor het eerst een werk van de Franse schilder Auguste Renoir (1841-1919) geveild. Het schilderij bacht op 21.250 euro.

Het gaat om een klein werk van 14 bij 18 centimeter waarop de hand van Claude, de jongste zoon van de Franse impressionist, te zien is. De waarde van het werk getiteld Main de Coco uit 1896 werd vooraf geschat op ongeveer vijftienduizend euro.

De Renoir maakte deel uit van een veiling van ruim 175

- advertentie -Impressionistische en Moderne kunstwerken. Niet alleen particulieren maar ook verschillende musea kwamen op de veiling af.

Zo vulden bijvoorbeeld het Leidse museum De Lakenhal en het Amsterdamse Stadsarchief hun collectie aan met werken van respectievelijk Jan Toorop en Gustave de Smet.

Afb: De Eland/Van Gendt Book AuctionsEen particulier heeft onlangs…
Afb: De Eland/Van Gendt Book AuctionsDe houtsnedes van de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: