‘De fiets van Lautrec’ is beste sportboek van 2013

De fiets van Lautrec - Jan Boesman

De fiets van Lautrec – Jan Boesman

De fiets van Lautrec van Jan Boesman is uitgeroepen tot het beste sportboek van 2013. Het boek draait om de eerste dopingaffaire uit de wielergeschiedenis.


De winnaar van de zogenaamde Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van het jaar, werd maandag bekendgemaakt door juryvoorzitter Ad Melkert. Dit tijdens een bijeenkomst in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het is voor het eerst dat de prijs naar een Vlaamse schrijver gaat. Eerdere werd de prijs onder meer gewonnen door schrijvers als Auke Kok en Wilfried de Jong.

Arthur Linton

In zijn boek gaat Jan Boesman op zoek naar het verhaal achter de omstreden wielermanager Walburton. Een van zijn renners, Arthur Linton, won eind negentiende eeuw de klassieker Bordeaux – Parijs. Hij was in 1896 ook de eerste dopingdode. Boesman staat in zijn boek daarnaast uitgebreid stil bij kunstenaar Henri de Toulouse-Lautrec en diens affiniteit met de wielersport.

De fiets van Lautrec bij Bol.com

- advertentie -
Poster van het WK in Chili
In 1930 werd in Uruguay voor het eerst een wereldkampioenschap voetbal gehouden.…
Proloog van de Delftse Bijbel uit 1477
Proloog van de Delftse Bijbel uit 1477De Bijbel…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: