Dieven stelen oorlogsmonument Vriezenveen

Oorlogsmonument van Vriezenveen (tracesofwar.com)

Oorlogsmonument van Vriezenveen (tracesofwar.com)

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag het bronzen oorlogsmonument van Vriezenveen. De politie heeft dat bekendgemaakt.

Het monument stond naast het gemeentehuis in Vriezenveen. Zondagochtend bleek alleen het zwartmarmeren voetstuk nog aanwezig te zijn. Hierop staan de namen van drieëntwintig oorlogsslachtoffers. Het bronzen beeld dat op het voetstuk stond, een beeld van terneergeslagen mannenfiguur met gevouwen handen, blijkt te zijn gestolen. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Het oorlogsmonument werd in 1950 onthuld. Het beeld is één meter hoog.

Afgelopen week werd er ook al een bronzen beeld gestolen in Vriezenveen. Dit ging om een beeld van een meisje met een dwarsfluit dat op het Manitobaplein stond.

- advertentie -
Paddenstoelwolk boven Nagasaki, 1945De Nederlander Willy Buchel is…
Hannibal steekt de Rhodanus (Rijn) over, op de rug van een olifant (Henri Motte, 1878)
Oorlogen en dieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo gebruikten de Romeinen

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: