Directeur Historisch Museum Ede eist banken terug

Historsch Museum Ede

De directeur van het Historisch Museum Ede, Ben Hilgers, is boos op de gemeente Ede omdat die twee openbare banken voor het museum heeft weggehaald.

Volgens Hilgers zijn de banken de laatste twee openbare zitplaatsen op het verder voornamelijk met terrassen gevulde Museumplein. Toen de museumdirecteur enige tijd geleden vernam dat de gemeente van plan was de banken weg te halen, nam hij contact op. Hem werd toen gezegd dat de banken weg moesten omdat de straat anders niet breed genoeg zou zijn om bij calamiteiten politie,brandweer en ambulances door te laten. Voor het museum staan op vrijdag- en zaterdagavonden namelijk ook al taxi’s ten behoeve van het uitgaande publiek.

- advertentie -

De museumdirecteur:

Wij voelen ons ernstig benadeeld omdat de banken, die zes dagen per week een functie voor ons museum hebben, worden opgeofferd voor de belangen van de horeca op slechts twee avonden in de week. Bovendien horen die taxi’s, volgens mij, niet thuis zo vlak voor het museum. Het Museumplein – de naam zegt het al – is er niet alleen voor de horeca.

Een wijkagent later zou voorgesteld hebben om met verplaatsbare banken te gaan werken, maar daar wil de museumdirecteur niet aan. Het gesjouw met banken wil hij zijn vrijwilligers niet aan doen. Hilgers kwam zelf nog met het idee banken met opklapbare zittingen te gebruiken. Dit zou overwogen worden. Voor hier echter een besluit over genomen is werden de twee vaste banken voor het museum al door de gemeente weggehaald. Hilgers:

Ik wil mijn oude banken direct terug of een snel goed alternatief.

Foto: SpoorwegmuseumHet Spoorwegmuseum in Utrecht staat in het weekend…
RegendruppelsHet Nederlands Watermuseum in Arnhem moest zondag enige tijd…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: