Dodelijk ongeval met Wright-replica

Foto: Wright B Flyer


Twee piloten zijn zondag om het leven gekomen tijdens een vlucht met een replica van een dubbeldekkervliegtuig van de gebroeders Wright. Het vliegtuig stortte neer in de omgeving van het vliegveld van Springfield, Ohio.

Volgens het bedrijf dat het vliegtuig maakte, Wright “B” Flyer, hadden de twee piloten, Mitchell Cary (65) en Don Gum (73), veel ervaring met het vliegen in dubbeldekkers. De piloten maakten zondag een testvlucht. Niet lang nadat het vliegtuig, bijgenaamd Silver Bird, was opgestegen storttehet neer in een gebied met veel maïsvelden.

- advertentie -

De oorspronkelijke Wright Model B werd in 1910 ontworpen door de luchtvaartpioniers Wilbur en Orville Wright. De replica van dit toestel werd ontwikkeld door enkele luchtvaarthistorici. Het toestel werd vorig jaar goedgekeurd door de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten en zou voldaan hebben aan de moderne veiligheidseisen.

Het vliegtuig, dat er ongeveer vijfentwintig vlieguren op had zitten, moest ingezet worden om Dayton als ‘geboorteplaats van de luchtvaart’ te promoten.

Two dead in ‘Wright B Flyer’ crash

ParamariboIn Suriname is ophef ontstaan over een nieuw geschiedenisboek…
De cowboyhoed - Foto: CameoIn Engeland wordt volgende week…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: