Einde restauratie OLV-kathedraal Antwerpen in zicht

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen – Foto: CC/Wouter Hagens

De Vlaamse minister Geert Bourgeois heeft een restauratiepremie van ruim 1,3 miljoen euro uitgetrokken voor de elfde en laatste restauratiefase van de beroemde Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen.

In 1965 besloot het provinciebestuur van Antwerpen om als bouwheer een grote restauratiecampagne van de kathedraal op te starten. De hoog-gotische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal staat, als een van de 56 belforten in België en Frankrijk, op de prestigieuze werelderfgoedlijst van Unesco. De restauratie van de kathedraal is momenteel toe aan de laatste restauratiefase.

In deze laatste fase worden de kooromgang en de kapellen K03 en K12 gerestaureerd. Ook komt er een nieuw portaal bij de hoofdingang. Verder behoren de restauratie van het dak en het aanbrengen van ladder – en klimhaken behoort tot deze laatste fase.

- advertentie -

Het provinciebestuur hoopt dat het volledige restauratieproject in 2015 kan worden voltooid, vijftig jaar na de start van de restauratiewerken.

Het overlijden werd donderdag op de website van de…
[caption id="attachment_16377" align="alignleft" width="265"]Socrates - Foto: CC/Greg O'BeirneBijna 2500 jaar na dato…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: