Fotonegatief jonge Marilyn Monroe onder de hamer

Marilyn Monroe tijdens de eerste shoot (Henry Aldridge and Sons)

Marilyn Monroe tijdens de eerste shoot (Henry Aldridge and Sons)

Bij het Britse veilinghuis Henry Aldridge and Sons wordt binnenkort een negatief van een bijzondere foto van Marilyn Monroe geveild. Het zou gaan om een fotonegatief van de eerste shoot die het bekende fotomodel maakte.


De foto werd in 1946 door Joseph Jasgur gemaakt op Zuma Beach (Malibu). De ‘sexiest woman of the century’ was toen 20 jaar oud en stond aan het begin van haar carrière. Monroe werkte destijds nog in een fabriek maar had de wil het te gaan maken als model.

Marilyn Monroe, eigenlijk Norma Jean Mortenson, begon haar carrière als fotomodel en werd uiteindelijk ook wereldberoemd als actrice. Tot haar bekendste films behoren The Misfits, ‘Gentlemen Prefer Blondes en Some Like It Hot.

Het Britse veilinghuis verwacht dat de foto tussen de 5000 en 8000 pond zal opbrengen.

- advertentie -
Richard Kiel in 2014 - cc
Richard Kiel in 2014 - ccDe Amerikaanse acteur
Het nieuwe bord voor Rijksmonumenten - ANWB
Nederlandse rijksmonumenten hebben sinds donderdag een eigen bord. Het nieuwe bord moet…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: