Hondekop, Blokkendoos en Blauwe Engel blijven rijden

De Rode Duivel (rechts) – Foto: Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum in Utrecht blijft de komende jaren rijden met historische treinen. Het museum kan dit onder meer blijven doen dankzij financiële ondersteuning van de BankGiro Loterij.

De BankGiro Loterij heeft de samenwerking met Het Spoorwegmuseum met vijf jaar verlengd. Het museum zegt hierdoor de komende jaren te kunnen blijven rijden met historische treinen. Deze ritten met historische museummaterieel organiseert Het Spoorwegmuseum ieder tweede weekend van de maand onder de naam ‘Heimwee Express’.Bezoekers kunnen dan vanuit het museum ritjes maken in treinen met bijnamen als de Hondekop, Blokkendoos, Muizenneus, Blauwe Engel of Rode Duivel.

- advertentie -

Sinds 2007 ontvangt Het Spoorwegmuseum jaarlijks 200.000 euro van de BankGiro Loterij. In de periode 2012-2016 ontvangt Het Spoorwegmuseum structureel steun voor het rijvaardig houden van de historische treinen van Het Spoorwegmuseum. Museumdirecteur Paul van Vlijmen:

Het Spoorwegmuseum heeft een prachtige collectie treinen waarvan het merendeel nooit meer kan rijden. We willen onze bezoekers echter ook laten beleven hoe het is om in zo’n oude trein mee te rijden. Omdat de historische treinen aan alle moderne (veiligheids)eisen moeten voldoen is het rijvaardig houden van de museumcollectie een kostbare zaak.

elie-van-rijckevorsel-265
Elie van Rijckevorsel - Collectie Gemeentearchief RotterdamVerschillende musea in…
brakenburgh-sinterklaasavond-gr
Sinterklaasavond - Richard Brakenburgh (1650-1702)Het Frans Hals Museum is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: