Hoofd VN-werkgroep faliekant tegen Zwarte Piet

Sinterklaas en Zwarte Piet

Sinterklaas en Zwarte Piet

De Zwarte Piet-discussie in Nederland blijft voortduren. Het hoofd van de VN-werkgroep die onderzoek doet naar de knecht van Sinterklaas heeft tegenover EenVandaag gezegd dat Nederland moet stoppen met het Sinterklaasfeest omdat Zwarte Piet ‘racistisch is’ en ‘een terugkeer van de slavernij’.


De werkgroep (Working Group of Experts on People of African Descent) blijkt al enige tijd onderzoek te doen naar Zwarte Piet. Een rapport van de VN-groep moet september volgend jaar naar de Mensenrechtenraad van de VN wordt gestuurd. De strekking van dat rapport is al wel duidelijk. De werkgroep vindt dat het traditionele feest moet worden afgeschaft. Hoofd van de werkgroep is professor Verene Shepherd. Tegenover EenVandaag zegt zij:

De werkgroep kan niet begrijpen waarom Nederlanders niet inzien dat dit een terugkeer naar de slavernij is en dat in de eenentwintigste eeuw dit feest moet stoppen.

De professor roept premier Rutte in het interview op om hoogstpersoonlijk een eind te maken aan het sinterklaasfeest. Het hoofd van de werkgroep haalt ook de kerstman er bij.

“Wat is er mis met één Santa Claus, waarom twee Santa Clauses?”

Actualiteitenrubriek EenVandaag staat dinsdagavond stil bij de Zwarte Piet-discussie en het onderzoek van de VN-werkgroep. Aan het woord komt onder meer VN-deskundige Dick Leurdijk. Hij zal een en ander zeggen over de mogelijke impact van het onderzoek.

- advertentie -
Waarschijnlijk gemaakt tussen 1920 en 1924. Vier jonge…
'Flandria' in de door de KB verworven atlas
Kaart van 'Hollandia' in de door de KB…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: