Jazzdrummer Joe Morello (82) overleden

De Amerikaanse jazzdrummer Joe Morello is zaterdag op 82-jarige leeftijd overleden.

Morello wordt door kenners gerekend tot één van de beste jazzdrummers ter wereld. Hij werd vooral bekend als drummer van het zogenaamde Dave Brubeck Quartet, een jazzformatie die experimenteerde met ongebruikelijke maatsoorten. Samen met saxofonist Paul Desmond legde Morello de basis voor de wereldhit Take Five. De naam van dit nummer verwijst naar de opvallende 5/4-maatsoort waarin het geschreven is. Het nummer bevat een bijzondere drumsolo van Morello.De jazzdrummer is te horen op meer dan honderdtwintig albums, waarvan ongeveer de helft van het Dave Brubeck Quartet. Joe Morello brak in 1968 met de jazzformatie. Vanaf dat moment hield hij zich voornamelijk bezig met het geven van muziekles. Ook gaf hij verschillende studieboeken uit. Sinds 1976 was Morello blind.

- advertentie -

Morello’s overlijden werd zaterdag bekendgemaakt op de website joemorello.net. Een doodsoorzaak werd hier niet gegeven. Joe Morello is 82 jaar oud geworden.

Joe Morello – Drumsolo

Golden EarringIn het Haags Historisch Museum is vanaf komend…
Er blijkt veel belangstelling te zijn voor de koninklijke zolderopruiming in de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: