Jet Bussemaker en Ruud Lapré over Nederlands-Indië

Congrescentrum Kumpulan – Foto: Defensie

Voormalig staatssecretaris Jet Bussemaker en emeritus hoogleraar Ruud Lapré vertellen woensdagmiddag 7 december welke rol Nederlands-Indië in hun leven heeft gespeeld.

Ze doen dit tijdens een bijeenkomst in conferentiecentrum Kumpulan op Landgoed Bronbeek. De bijeenkomst is georganiseerd door het Indisch Herinneringscentrum in Arnhem.

Lange tijd wisten Jet Bussemaker en Ruud Lapré niet wat hun vaders

- advertentie -tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden meegemaakt in Nederlands-Indië. Hun vaders hulden zich namelijk in stilzwijgen. Bussemaker kreeg antwoorden toen ze met haar vader door Indonesië reisde. Ze schreef erover in Dochter van een kampkind.

Lapré kwam meer te weten via enkele brieven die zijn vader hem stuurde. In het onlangs verschenen boek Terra Incognita vertelt hij de levensgeschiedenis van zijn vader en zichzelf aan zijn zoon die in coma ligt door een auto-ongeluk.

De bijeenkomst duurt van 13:30 tot 17:00 uur. Na afloop is er de mogelijkheid om de boeken van de sprekers te laten signeren. Reserveren kan via info@indischherinneringscentrum.nl o.v.v. aanmelding bijeenkomst 7/12.

Foto: Still YouTubeDe Nederlandse staat wil kijken of het…
Foto: Still YouTubeDe Nederlandse ambassadeur in Jakarta biedt vrijdag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: