Kapitein Iglo – Verslaafd aan vissticks (en Pepsi)

Gerd Deutschmann, de man die in reclame’s jarenlang de beroemde kapitein Iglo speelde, is zondag in Duitsland begaven. Hij was op 21 december op 76-jarige leeftijd overleden aan een zenuwaandoening.

Diepvriesproducent Iglo laat al decennialang een witharige bebaarde man met pet reclame maken voor zijn producten. Deze zogenaamde kapitein Iglo is in de loop der jaren door verschillende personen gespeeld. De bekendste was de Britse acteur John Hewer. Hij speelde het personage van 1967 tot 1998.

Pepsi

De Duitser Gerd Deutschmann werd in 2008 voor de rol gecast. Voor die tijd was hij ook al geregeld op televisie te zien. Zo speelde hij vanaf de jaren zeventig bijvoorbeeld zo nu en dan in series als Tatort en Forsthaus Falkenau. In 2006 was hij samen met onder meer voetballer David Beckham te zien in een Pepsi-reclame.

Naast zijn carrière als acteur werkte Deutschmann als taxi-chauffeur in München.

- advertentie -
Tapís de la Creació - Foto: CC/Sebastià GiraltIn het…
GeuzeIn 1950 hield Hubert Van Herreweghen, in 1962 onderscheiden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: