Laatste oprichter The Dubliners overleden

Barney McKenna

Barney McKenna, één van de oprichters van de Ierse folkband The Dubliners is donderdag op 72-jarige leeftijd overleden. Hij stierf terwijl hij thee aan het drinken was met een vriend.

McKenna was de laatste nog levende oprichter van The Dubliners. Hij speelde banjo. In 1962 had hij samen met enkele andere muzikanten de folkband The Dubliners opgericht in Dublin. Aanvankelijk heette de groep The Ronnie Drew Group, naar zanger Ronnie Drew, maar na enige tijd werd de band vernoemd naar het boek The Dubliners van James Joyce. Bandlid Luke Kellywas dat boek op dat moment aan het lezen.

De band werd onder meer bekend met hits als Whiskey in the Jar, The rocky road to Dublin, The wild rover en Seven drunken nights.

Barney McKenna speelde vijftig jaar lang bij The Dubliners en werd gezien als een van de meest invloedrijke banjospelers in de Ierse folkmuziek. Hij overleed donderdag terwijl hij thee dronk met zijn vriend Michael Howard, een Ierse gitarist.

Een week geleden overleed al een andere bekende banjospeler: Earl Scruggs. Deze Amerikaanm, een van de grondleggers van de bluegrassmuziek, werd onder meer bekend omdat hij een nieuwe manier introduceerde om de banjo te bespelen, de zogenaamde drievingerstijl.

Boeg van de gezonken Titanic
Boeg van de TitanicHet wrak van de wereldberoemde Titanic
De brandende molen – Still YouTube
De brandende molen - Still YouTubeIn het Friese dorp…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: