Mogelijk toch doorstart voor Aviodrome

Themapark Aviodrome in Lelystad wordt waarschijnlijk overgenomen door de Libéma Groep uit Rosmalen. Dat meldde omroep Flevoland donderdag. Volgens de regionale omroep is de overname rond en zal de overeenkomst vrijdag tijdens een persconferentie bekend worden gemaakt.

Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome ging november vorig jaar failliet. Het themapark had al langere tijd te kampen met financiële problemen. In het verleden werden financiële tekorten van het park vaak aangevuld door Schiphol en KLMmaar die partijen wilden daar niet mee doorgaan.

- advertentie -

De Libéma Groep uit Rosmalen – eigenaar van Safaripark Beekse Bergen en Autotron – wilde het park eerder al overnemen maar kreeg toen de financiering niet rond. Na het faillisement van het Aviodrome sloegen twintig partijen – waaronder fondsen, verenigingen, particulieren en bedrijven – de handen ineen om te bekijken of een doorstart van het park mogelijk was. Ook wilde het collectief bekijken of het de Libéma Groep eventueel in staat kon stellen het park toch over te nemen.

Het Aviodrome was sinds 2003 gehuisvest bij luchthaven Lelystad. In het themapark waren onder meer een groot aantal historische vliegtuigen te bewonderen, waaronder twee exemplaren van de beroemde Fokker Spin.

home-einhoven-napoleontisch-gr
Foto: Historisch OpenluchtMuseum EindhovenOnder de titel In naam van…
teylers-mont-blanc-prent-gr
Prent van de tocht van Horace-Bénédict de SaussureHet Teylers…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: