Nieuwe website over oorlogsjaren in Drenthe

Drenthe in de Oorlog

Drenthe in de Oorlog

Lourens Looijenga maakte ooit voor RTV Drenthe een groot dossier over de Tweede Wereldoorlog in de provincie Drenthe. De voormalig medewerker van de regionale omroep heeft nu een eigen website gelanceerd over dit onderwerp.

Het oude dossier was voor een groot deel verloren gegaan. Met medewerking van RTV Drenthe plaatste Looijenga al zijn documentatie daarom op een aparte website: www.drentheindeoorlog.nl. Volgens de samensteller gaat het om het meest uitvoerige overzicht van de oorlogsjaren in Drenthe. De website biedt inzicht in een belangrijke periode uit de Drentse geschiedenis. Lourens Looijenga:

“Kamp Westerbork, de vele NSB’ers en Joodse werkkampen, vliegvelden in Havelte, Peest en Eelde, honderden onderduikers, beruchte oorlogsmisdadigers, een nationaal symbool met verzetsman Johannes Post, de overval op het Huis van Bewaring in Assen, de bouw van een nutteloze Duitse verdedigingslinie dwars door Drenthe, de opmerkelijke luchtlandingsoperatie Amherst, de komst van Franse, Belgische, Canadese, Engelse en Poolse bevrijders: ze behoren tot de Drentse oorlogsbijzonderheden die op deze nieuwe website zijn verzameld.”

Kamp WesterborkHerinneringscentrum Kamp Westerbork verwacht dat de 4…
Duitse soldaten aan het Oostfront, 1944 (Bundesarchiv)
Gerhard Stroink sloot zich op zijn zestiende aan bij de NSB en…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: