Nieuwslezer Frits Thors (104) overleden

Nieuwslezer Frits Thors (CC-Beeld en Geluidwiki)

Nieuwslezer Frits Thors (CC-Beeld en Geluidwiki)

Frits Thors, één van de coryfeeën van het achtuurjournaal, is zaterdag op 104-jarige leeftijd overleden.


Thors was met zijn sneeuwwitte haar en donkere bril een opvallende verschijning. Hij werd vooral bekend als nieuwslezer bij het NTS-Journaal, van 1965 tot 1972. Voor die tijd had hij al als radio-omroeper bij de AVRO gewerkt.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij een van de weinige omroepmedewerkers die niet wilden werken voor de gelijkgeschakelde Nederlandsche Omroep. Na de oorlog werkte hij voor Radio Herrijzend Nederland, de Nederlandse Sectie van de BBC, CBC in Canada en Radio Nederland Wereldomroep. Hij deed onder meer verslag van de terugkeer van de prinsessen Beatrix, Irene en Margriet in Nederland.

Op 13 september 2009 was Frits Thors nog te zien in het NOS Journaal. Hij werd toen door het journaal opgezicht omdat hij honderd was geworden. Hij was de oudste man van Noord-Holland ten tijde van zijn overlijden.

- advertentie -
Gabriel García Márquez in 2002 (CC-Jose Lara)
Gabriel García Márquez in 2002 (CC-Jose Lara)De wereldberoemde…
Postzegel van 15 cent moet zo'n 8000 euro…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: