OLV-kathedraal Antwerpen mooiste kerk Benelux

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen – Foto: CC/Wouter Hagens

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen is de mooiste kerk van de Benelux. Dat blijkt uit een onderzoek van reiswebsite stedentripper.com.

De website verzamelde de meningen van 891 bezoekers. Zij rangschikten vijfendertig vooraf geselecteerde kerken uit de Belenelux.

Het best gewaardeerd werd de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen en als tweede eindigde de kathedraal van St-Michiel en St-Goedele in Brussel. De Grote of Sint-Bavokerk

- advertentie -in Haarlem eindigde derde op de lijst en mag zich op basis van dit onderzoek dus de mooiste kerk van Nederland noemen. De hoog-gotische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal staat, als een van de 56 belforten in België en Frankrijk, op de prestigieuze werelderfgoedlijst van Unesco.

Met tien Belgische kerken en negen Nederlandse kerken bij de eerste twintig blijken mooie kerken relatief eerlijk verdeeld te zijn over beide landen.

Antwerpen en Brussel zijn beide met twee kerkgebouwen vertegenwoordigd in de top twintig.

© Foto: Onroerend ErfgoedDe Vlaamse minister Geert Bourgeois heeft…
Het Geluid van NederlandVolgende maand wordt een nieuw historisch…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: