Online coördinatiepunt EersteWereldoorlog.nu gelanceerd

EersteWereldoorlog.nu

EersteWereldoorlog.nu

Tijdens de opening van de Maand van de Geschiedenis is woensdag bij Huis Doorn de nieuwe website EersteWereldoorlog.nu gelanceerd. Dit digitale platform is opgericht om de komende vier jaar te fungeren als het centrale punt in de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog in Nederland.


Het platform, dat tot stand is gekomen dankzij een motie van Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66), wordt beheerd door Museum Huis Doorn, het NIOD en het Nederlands Openluchtmuseum.

Agenda en verdieping

De drie instellingen hebben ieder een band met de Eerste Wereldoorlog. Huis Doorn is aangewezen als officiële herinneringsplek van de Eerste Wereldoorlog in Nederland. Het NIOD, vooral bekend om haar onderzoek naar de Tweede Wereldoorlog, verricht al geruime tijd onderzoek naar diverse facetten van de Eerste Wereldoorlog. En het Nederlands Openluchtmuseum is nauw betrokken bij de Canon van Nederland, waarin de Eerste Wereldoorlog een venster heeft.

De website biedt een uitgebreide agenda, informatie over de Eerste Wereldoorlog en de mogelijkheid tot verdieping. Daarnaast bouwt EersteWereldoorlog.nu aan een netwerk van organisaties, instellingen en professionals die zich bewegen op het gebied van de Eerste Wereldoorlog. Op de website zijn ook nieuwsberichten en achtergronden over de Eerste Wereldoorlog te vinden, afkomstig van Historiek.net.

- advertentie -

EersteWereldoorlog.nu introductie

Jasper Juinen / MVDG
De briefkaart die retour kwam (Streekarchief Midden-Holland)

[caption id="attachment_45343" align="alignnone" width="680"] De briefkaart die retour kwam (Streekarchief Midden-Holland)

De briefkaart…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: