Oorlogsauteur Sven Hassel (95) overleden

Oude uitgave van ‘Bataljon der Verdoemden’ – Sven Hassel

De in Denemarken geboren oorlogsauteur Sven Hassel is op 21 september op 95-jarige leeftijd overleden. Zijn zoon Michael heeft dat namens de familie bekendgemaakt.

Sven Hassel werd in 1917 in het Deense Fredensborg geboren. In 1937 meldde de werkeloze Hassel zich bij de Duitse Wehrmacht. Hij vocht vervolgens aan alle fronten (behalve in Noord-Afrika) en raakte achtmaal gewond. Het einde van de oorlog maakte hij mee in Berlijn waar hij door de Russen krijgsgevangen werd gemaakt.

Tijdens zijn interneringsperiode begon Hassel te schrijven. Na terugkeer in Denemarken verwerkte hij, op advies van zijn vrouw, zijn frontervaringen in de oorlogsroman Bataljon der verdoemden. Het boek werd in achttien talen vertaald.

- advertentie -

Aangemoedigd door dit succes schreef Hassel nog dertien oorlogsromans over de personages die hij in zijn eerste boek al introduceerde. Van Sven Hassels boeken werden wereldwijd ruim vijftig miljoen exemplaren verkocht. Ook de uitgaven in Nederland werden, vooral in de jaren zestig en zeventig, vele malen herdrukt. Sinds 1964 woonde Sven Hassel in Barcelona waar hij ook overleed.

In december publiceert uitgever Just Publishers twee van Hassels bekendste boeken – Bataljon der verdoemden en Pantsers des doods – als heruitgave.

Cover van de heruitgave van ‘Bataljon der Verdoemden’

Cover van de heruitgave van ‘Pantser des doods’

Graven en monumenten in de omgeving Middelburg - Foto:…
[caption id="attachment_18662" align="alignleft" width="263"]TracesOfWar.comDe website Oorlogsmusea.nl gaat na tien jaar verder als…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: