Opwaaiende jurk Marilyn Monroe straks te zien in Amsterdam

De Nieuwe Kerk in Amsterdam werkt momenteel hard aan een grote tentoonstelling over stijlicoon Marilyn Monroe. Deze week maakte het museum bekend dat in de tentoonstelling ook de legendarische witte, opwaaiende jurk van de actrice te zien zal zijn.

De jurk werd in 1955 ontworpen door William Travilla voor een wereldberoemde scène in de film The Seven Year Itch. Het is een van de topstukken van de tentoonstelling met ruim 140 andere, persoonlijke bezittingen van Marilyn Monroe. De tentoonstelling in de Nieuwe Kerk loopt van 1 oktober tot en met 5 februari 2017.

Scene met de opwaaiende jurk

Lees ook: Marilyn Monroe komt naar De Nieuwe Kerk Amsterdam

- advertentie -
Schadevergoeding Mitsubishi voor Chinese dwangarbeiders WOII
Het Japanse bedrijf Mitsubishi Materials gaat een schadevergoeding betalen aan Chinezen die…
Hermann von Pückler-Muskau in Pruisisch uniform (1846)
Generaal, schrijver, dandy, fijnproever, wereldreiziger en landschapsarchitect. Wie dat op zijn visitekaartje…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: