Oud-judoka Wim Ruska opgenomen in Hall of Fame

Wim Ruska

Wim Ruska

Oud-judoka Wim Ruska heeft een plek gekregen in de Hall of Fame van de internationale judofederatie IJF.


Wim Ruska, volgens velen de beste judoka die Nederland ooit voortbracht, won tijdens de Olympische Spelen van München (1972) twee gouden medailles. Deze bijzondere prestatie bracht hem destijds echter niet de roem die hij verdiende. De overwinning werd altijd overschaduwd door de aanslag op de Israëlische ploeg.

De oud-judoka werd ook zeven keer Europees kampioen en vele malen nationaal kampioen.

De olympisch kampioen werd gehuldigd tijdens een ceremonie voor aanvang van het wereldkampioenschap in Rio de Janeiro. Ruska was hier zelf niet aanwezig. Zijn vrouw Elisabeth nam de prijs namens hem in ontvangst.

Ruska opgenomen in Hall of Fame

Gerelateerde boeken:

Julie Harris in 1973 - Foto: ABC TelevisionDe…
Supporter van Ajax met een Davidster - Still uit de documentaire
Supporter van Ajax met een Davidster - Still…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: