Recordaantal bezoekers voor Auschwitz

In 2011 werd voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau door meer dan 1,4 miljoen mensen bezocht. Niet eerder ontving het Holocaustmonument zoveel bezoekers.

Het museum maakte de bezoekersaantallen van 2011 vrijdag bekend. Het merendeel van de bezoekers van het voormalige vernietigingskamp kwam uit Polen. Daarnaast ontving de herdenkingssite veel bezoekers uit Israël, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Amerika.

Het in Polen gelegen voormalig

- advertentie -vernietigingskamp werd van 1940 tot de bevrijding door het Rode Leger in januari 1945 door de nazi’s gebruikt. In totaal werden tijdens de oorlog meer dan 1,5 miljoen mensen naar het kamp gedeporteerd. In het kamp werden zeker 1,1 miljoen mensen gedood, het merendeel Joden.

De afgelopen jaren is de Auschwitz-Birkenau Foundation hard op zoek geweest naar geld voor de restauratie van het voormalige vernietigingskamp. Vanwege achterstallig onderhoud zijn veel barakken namelijk aan het verzakken en verschillende wachttorens versplinteren.

Duitsland maakte eind 2010 bekend zestig miljoen euro beschikbaar te stellen voor het behoud van het concentratiekamp. De Amerikaanse regering zegde eerder al 15 miljoen dollar toe. Nederland stelde 400.000 euro beschikbaar.

Foto: Herinneringscentrum Kamp WesterborkDe eerste fase van het archeologisch…
Auschwitz-Oświęcim, Oświęcim-AuschwitzBetonnen palen met een knik bovenin, overal in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: