Dark
Light

Restanten kleurrijke fresco’s gevonden in Colosseum

1 minuut leestijd

In het Colosseum in Rome zijn tijdens restauratiewerkzaamheden onverwachts sporen gevonden van oude muurschilderingen. Het gaat om kleurrijke fresco’s. Onderzoeken vermoeden nu dat er vroeger veel van dit soort gekleurde schilderingen in het Flavisch Amfitheater te vinden waren.

De fragmenten hebben blauwe, rode en groene kleuren.


De restanten werden gevonden in een overdekte galerij op het derde niveau van het Colosseum. Bezoekers liepen vroeger door deze tunnel om naar hun plaatsen in het theater te gaan. Over een lengte van zestig meter zijn restanten van kleurrijke afbeeldingen gevonden. De fresco’s dateren volgens de onderzoekers zeker uit de Romeinse tijd.

Naast de sporen van de muurschilderingen werden er ook enkele inscripties uit de zeventiende eeuw gevonden. De komende tijd wordt de galerij nader onderzocht. Het is de bedoeling dat dit stuk van het Colosseum vanaf komende zomer bezocht kan worden door het publiek.

Het Colosseum werd in de eerste eeuw na Christus gebouwd door keizer Titus en werd onder meer gebruikt voor gladiator- en dierengevechten. Momenteel wordt het historische bouwwerk jaarlijks door zes miljoen mensen bezocht.

×