Restanten kleurrijke fresco’s gevonden in Colosseum

In het Colosseum in Rome zijn tijdens restauratiewerkzaamheden onverwachts sporen gevonden van oude muurschilderingen. Het gaat om kleurrijke fresco’s. Onderzoeken vermoeden nu dat er vroeger veel van dit soort gekleurde schilderingen in het Flavisch Amfitheater te vinden waren.

De fragmenten hebben blauwe, rode en groene kleuren.


De restanten werden gevonden in een overdekte galerij op het derde niveau van het Colosseum. Bezoekers liepen vroeger door deze tunnel om naar hun plaatsen in het theater te gaan. Over een lengte van zestig meter zijn restanten van kleurrijke afbeeldingen gevonden. De fresco’s dateren volgens de onderzoekers zeker uit de Romeinse tijd.

Naast de sporen van de muurschilderingen werden er ook enkele inscripties uit de zeventiende eeuw gevonden. De komende tijd wordt de galerij nader onderzocht. Het is de bedoeling dat dit stuk van het Colosseum vanaf komende zomer bezocht kan worden door het publiek.

Het Colosseum werd in de eerste eeuw na Christus gebouwd door keizer Titus en werd onder meer gebruikt voor gladiator- en dierengevechten. Momenteel wordt het historische bouwwerk jaarlijks door zes miljoen mensen bezocht.

De prinsesjes Beatrix, Margriet en Irene tijdens hun verblijf…
[caption id="attachment_15293" align="alignleft" width="265"]Pier van Scheveningen - Foto: CC/Sanja BHet CDA wil…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: