Restanten middeleeuwse brug gevonden in Hulst

Hulst op een kaart uit 1649 – Atlas van Loon

In de binnenstad van de Zeeuwse stad Hulst zijn restanten van een ongeveer vijfhonderd jaar oude brug gevonden. De gemeente heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

In de Hulster binnenstad wordt momenteel gewerkt aan de realisatie van een haven. De stad wil water terugbrengen in de historische binnenstad. In de middeleeuwen liep de Hulster haven vanaf de Keldermanspoort richting Vismarkt. Daar maakte de haven een bocht naar rechts richting Frans van Waesberghestraat en Vestdijkstraat.Bij graafwerkzaamheden voorafgaand aan de aanleg van de nieuwe haven zijn nu delen van een oude brug gevonden. Volgens stadsarchivaris Antoine Prinsen gaat het om een bouwwerk van rond het jaar 1500.

- advertentie -

De brug kan volgens de gemeente Hulst niet behouden worden. Vanaf woensdag gaan (amateur)archeologen de brug wel nader onderzoeken en in kaart brengen.

Battle of Towton - Afb: Richard Woodville Britse archeologen…
Zahi HawassDe egyptoloog Zahi Hawass, het voormalige hoofd van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: