Romeins schip verhuist naar Oriëntalis

Aankomende zaterdag wordt een replica van een Romeins patrouilleschip per auto vervoerd van Millingen naar museum Oriëntalis in Heilig Landstichting.

Het schip, de zogenaamde ‘Liburna van Millingen’, werd enige tijd geleden als leerwerkproject op een scheepswerf in Millingen gebouwd. Bij de werf werd ook een klein museum geopend. Zowel de werf als dit museum bestaan inmiddels niet meer.

De replica van het twintig meter lange Romeinse schip krijgt een vaste ‘ligplaats’ in de Romeinse straat van Oriëntalis. Het museum heeft geld gekregen van Millingen om het schip te herbergen.

Portret van Willem I koning der Nederlanden Joseph Paelinck 1819 (Rijksmuseum)
Het portret van koning Willem I, in 1819 geschilderd door Joseph Paelinck,…
Een Duitse kunstenaar exposeert de komende maanden in een Pools museum puin…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: