Romeinen jagen korfballers op kosten

Een korfbalvereniging in Tiel wil graag een nieuwe sporthal bouwen, maar op de locatie waar de sporthal moet komen bevindt zich een Romeins grafveld. Dat heeft archeologisch onderzoek eerder uitgewezen.

Als de korfballers van Tiel ’72 de sporthal willen bouwen, dan zal eerst het Romeins grafveld veilig gesteld moeten worden. En daar zit een aardig prijskaartje aan vast. Het college van burgemeester en wethouders van Tiel heeft nu besloten dat de sportclub op moet draaien voor die kosten, ongeveer veertigduizend euro.Begin dit jaar werd op de locatie al archeologisch vooronderzoek uitgevoerd en toen bleek dat de bodem niet is verstoord. Volgens archeologen is er dan ook een grote kans dat het Romeins grafveld nog intact is.

- advertentie -

De te bouwen sporthal heeft een oppervlakte van ongeveer duizend vierkante meter. Een deel van het Romeins grafveld moet voorafgaand aan de bouw van de sporthal opgegraven worden. De gemeente Tiel denkt dat op de locatie ‘museumwaardige’ stukken gevonden zullen worden.

Willekeurige foto van enkele amfora's - Foto: Ad MeskensTweehonderdvijftig…
Foekje dillema - Foto: CC/Max Dohle Elf gouden medailles…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: