Schoenen hoofdpiet naar Afrika Museum

Het Afrika Museum in Berg en Dal heeft de schoenen gekocht die Erik van Muiswinkel als hoofdpiet droeg. Volgens het museum gaat het om “schoenen met een verhaal”.

Het schoeisel wordt opgenomen in de vaste opstelling, waarin onder meer aandacht wordt besteed aan de beeldvorming over Afrikanen in de populaire cultuur van de twintigste eeuw. Ze komen te staan naast oude sinterklaasboekjes en zwartepiet-spelletjes, en andere objecten die aantonen dat de opvattingen van mensen in de loop der tijd veranderen.

De schoenen werden onlangs voor 1700 euro geveild bij Catawiki nadat hoofdpiet Erik van Muiswinkel bekend had gemaakt niet langer te willen meewerken aan het Sinterklaasjournaal. Volgens de voormalige hoofdpiet voert de NTR hervormingen in de viering van het Sinterklaasfeest te traag door. De opbrengst van de veiling ging naar de AVL Foundation, een actieplatform van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam dat gespecialiseerd is in de behandeling van kanker.

Boek: Zwarte Piet – Discriminerend of fascinerend?

- advertentie -
Rijksmuseum Google Street View
Sinds woensdag zijn alle meesterwerken van het Rijksmuseum te vinden op Google
Top 10 Geschiedenisleraar 2016 bekend
Tien leraren uit het middelbaar onderwijs zijn genomineerd voor de titel Geschiedenisleraar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: