Smithsonian krijgt twintig originele Muppets

De Muppets werden dinsdag overgedragen aan het museum - Foto: CC/Smithsonian

De Muppets werden dinsdag overgedragen aan het museum – Foto: CC/Smithsonian

Het Smithsonian, een beroemd museum in Washington, heeft twintig originele Muppets gekregen. De poppen werden geschonken door nabestaanden van Jim Henson, de geestelijk vader van de Muppets.

Drie van de Muppets die aan het Smithsonian zijn geschonken - Foto: CC / Smithsonian

Drie van de Muppets die aan het Smithsonian zijn geschonken – Foto: CC / Smithsonian


Deze poppenspeler en regisseur werd in 1969 wereldberoemd met het televisie-kinderprogramma Sesamstraat. Miljoenen kinderen maakten via het programma kennis met enkele creaties van Jim Henson zoals Kermit de Kikker, Ernie, Dr. Teeth en het oude Muppet-mannetje Waldorf. Voor Kermit en Ernie leverde Henson in de beginperiode ook zijn stem.

Het kinderprogramma werd een enorm succes en aangekocht door meer dan tachtig landen. Het stelde Henson in staat hierna onder meer ook nog The Muppet Show en Fraggle rock te maken.

Nabestaanden van de poppenspeler, die in 1990 overleed, hebben nu twintig originele poppen aan het Smithsonian geschonken. Veel van die poppen lagen de afgelopen periode in dozen. De nabestaanden van Henson willen de poppen echter weer aan het publiek tonen. Onder de poppen die aan het museum zijn geschonken bevinden zich onder meer poppen van Miss Piggy, Grover, Fozzie Bear en de Zweedse Kok.

- advertentie -

De schenking werd dinsdag bekendgemaakt. Het was toen precies 77 jaar geleden dat de geestelijk vader van de Muppets werd geboren.

Gerelateerde uitgaven:

Enkele afbeeldingen van de geschonken Muppets:

Foto: CC / Smithsonian

Foto: CC / Smithsonian

Foto: CC / Smithsonian

Foto: CC / Smithsonian

Foto: CC / Smithsonian

Foto: CC / Smithsonian

Foto: CC / Smithsonian

Foto: CC / Smithsonian

Je Beste VondstDe Koninklijke Bibliotheek gaat net als…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: