Thema-uitzending: Nederland valt aan

Presentatrice Maartje van Weegen – Foto: NTR/Nanda Plasschaert

De NTR zond zaterdag de thema-uitzending Nederland valt aan uit. De eerste dag van de oorlog in Indonesië werd in het programma gereconstrueerd in de vorm van een modern nieuwsprogramma, gepresenteerd door Maartje van Weegen.

Het was zaterdag precies 65 jaar geleden dat de eerste politionele actie in Nederlands-Indië van start ging. Doel van die campagne was om de na de Tweede Wereldoorlog uitgeroepen Republiek Indonesië te onderwerpen en vooral om de economische belangen van Nederlandse bedrijven veilig te stellen.

Bekijk de thema-uitzending Nederland valt aan hieronder:

- advertentie -

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Presentatrice Maartje van Weegen - Foto: NTR/Nanda PlasschaertHet is…
knil-ontbinding-bronbeek-gr
Van Langen, de opa van Hans Goedkoop, brengt een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: