Van Gogh Museum is duurzaamste museum ter wereld

Van Gogh Museum in Amsterdam - cc

Van Gogh Museum in Amsterdam – cc

Als eerste museum ter wereld heeft het Van Gogh Museum in Amsterdam op drie terreinen de score ‘zeer goed’ ontvangen bij een internationale duurzaamheidstest.


Exterieur van het museum (Van Gogh Museum)

Exterieur van het museum (Van Gogh Museum)

Het museum ontving het zogenaamde duurzaamheidscertificaat met een score ‘Very Good’ voor gebouw, beheer én gebruik. Deze internationaal erkende certificeringsmethode beoordeelt het duurzame karakter van het museumgebouw en de wijze waarop het gebouw wordt beheerd en gebruikt.

Zakelijk directeur Adriaan Dönszelmann is blij met de score:

“We zijn er trots op, want we hebben bewust voor deze koers gekozen waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ons museum trekt jaarlijks ruim 1,5 miljoen bezoekers en heeft als kerntaak het behoud van het culturele erfgoed van Vincent van Gogh. Daar hoort wat ons betreft ook bij hoe je verantwoord en duurzaam omgaat met het museumgebouw en de omgeving.”

Het gebouw, beheer en gebruik van het Amsterdamse museum zijn beoordeeld aan de hand van negen categorieën, waaronder energie, materialen, water, afval, gezondheid en management.

- advertentie -

Het Van Gogh Museum scoorde onder meer hoog doordat het de warmte-koude-opslag gekoppeld heeft aan de eigen installaties, waardoor het gebouw een schoner energielabel krijgt en duurzaam opgewekte energie gebruikt. Ook stimuleert het Van Gogh Museum medewerkers en bezoekers gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Skelet van de bekende Tyrannosaurus Rex 'Sue' - Foto: CC/Steve Richmond
Het lijkt erop dat de Tyrannosaurus rex die vorig jaar door medewerkers…
Postzegel met daarop 'Het Puttertje' van Fabricius (PostNL)
Als eerbetoon aan het pas heropende Mauritshuis heeft PostNL een nieuwe postzegelserie…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: