Vierhonderd jaar oude trouwring van theoloog gestolen

Bij een inbraak in Barendrecht is een gouden trouwring uit de zeventiende eeuw gestolen. Een woordvoerder van de Remonstrantse Broederschap heeft dat bekendgemaakt.

Foto: Remonstrants Seminarium

Foto: Remonstrants Seminarium


- advertentie -

Het gaat om de trouwring van de zeventiende-eeuwse theoloog Simon Episcopius (1583-1643). Hij bevond zich in de woning van de huidige rector van het Remonstrantse Broederschap. Aan de binnenzijde van de ring is de naam van de theoloog te vinden, naast de naam van diens vrouw, Maria Pesser. Verder is er een datum in het jaar 1630 in de gouden ring gegraveerd.

Simon Episcopius was de grondlegger van de Remonstrantse Broederschap. Na het overlijden van Jacobus Arminius, grondlegger van de remonstrantse theologie, werd hij een van de belangrijkste woordvoerders van de remonstranten. In 1634 werd hij de eerste hoogleraar aan het Remonstrantse seminarum.

De Remonstrantse Broederschap wil de ring graag terug en zegt een beloning te hebben voor de tip die leidt tot het terugkrijgen van de ring. Hoe hoog die beloning precies is, is niet duidelijk maar hij zou “ver boven de actuele waarde van het goud” liggen.

Gerelateerde boeken:

Jozef Stalin
Standbeeld van Stalin in Gori - Foto: CCEen groot…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: