Vreemd stoeltje in Kasteel Amerongen

Het stoeltje in Kasteel Amerongen - Foto: Roel ten Klei

Het stoeltje in Kasteel Amerongen – Foto: Roel ten Klei

In Kasteel Amerongen staat een ‘vreemd stoeltje’. Roel ten Klei, een rondleider in het kasteel, vraagt zich of waar het stoeltje vandaan komt…
 
Het stoeltje in Kasteel Amerongen - Foto: Roel ten Klei

Het stoeltje in Kasteel Amerongen – Foto: Roel ten Klei

Wie kan de rondleiders van kasteel Amerongen helpen en iets vertellen over een vreemd stoeltje dat in de hal van het Kasteel staat.

Onze conservator zegt dat het een “Sediolo” is dat op een soort affuit geplaatst werd en dan gebruikt werd in een soort paardenrace als sulky.

Echter, een nazaat van graaf Bentinck vertelt dat zijn grootvader het heeft gekocht op zijn huwelijksreis door Italië op een veiling, en dat het een “Doge stoel” zou zijn.

Wie kan ons uitkomst bieden over het gebruik hiervan?

- advertentie -

~ Roel ten Klei
Rondleider Kasteel Amerongen

De Prinsendijk ligt op de overgang van hoger…
Leven in de brouwerij Historicus Femke Deen werkt…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: