‘Watersnoodpad’ uitgeroepen tot wandelroute van het jaar

Het Watersnoodpad

Het Watersnoodpad

De wandelroutegids ‘Het Watersnoodpad’ is, samen met de gids ‘Kroeglopers’, uitverkozen tot winnaars van de Wandeltrofee, de onderscheiding voor de ‘Wandelroute van het Jaar 2014’. Dat is zaterdag bekendgemaakt tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam.

Het Watersnoodpad is 154 kilometer lang en loopt over Schouwen-Duiveland. Het pad bestaat uit tien etappes van bijna zeven tot twintig kilometer. Vanuit Zierikzee loopt het pad via het Watersnoodmuseum naar Bruinisse en Brouwershaven en vandaaruit naar Burgh-Haamstede. Via Neeltje Jans loopt het pad weer terug naar Zierikzee. Uitgever BDU over de het pad:

“Het themapad voert langs vele littekens van de Ramp. De rechte wegen, de helderrode daken van de herbouwde boerderijen, de monumenten, geschenkwoningen, een overgebleven kreek en een nieuw gemaal wijzen op de onuitwisbare invloed die De Ramp op het gebied heeft gehad.”

Het Watersnoodpad is ontwikkeld door regio Brabant-Zeeland van KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL) in samenwerking met de Stichting Landschapsbeheer Zeeland en het Watersnoodmuseum.

De wandelgids:

- advertentie -
Jarige Guust Flater geëerd met Google Doodle
Jarige Guust Flater geëerd met Google DoodleHet is…
Slag bij Navarino - Ambroise-Louis Garneray
Een ongepubliceerd manuscript over de Zeeslag bij Navarino zal volgende week in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: