Wrak schip James Cook mogelijk gevonden

Amerikaanse archeologen denken de locatie te hebben ontdekte waar het wrak van de beroemde Britse zeevaarder James Cook ligt. Met dit schip, de Endeavour, verkende de ontdekkingsreiziger een deel van de Australische kust.

De onderzoekers denken dat het scheepswrak in de haven van Newport ligt, een kustplaats in de Amerikaanse staat Rhode Island. Er zijn inmiddels al delen van het wrak boven water gehaald.

De Endeavour is een van de beroemdste schepen uit de maritieme geschiedenis. Na de verkenning van een deel van het Australische continent deed het vaartuig enige tijd dienst als vrachtschip. Tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog werd het schip – dat werd omgedoopt tot Lord Sandwich – door de Britten gebruikt om troepen te transporteren. In 1778 werd het 32 meter lange schip tot zinken gebracht.

Lijst van ontdekkingsreizigers

- advertentie -

De helm van Schelte van Aysma (Foto: NMM)
In de kerk van het Friese dorpje Schettens is een zeldzame helm…
Kanaal van Corbulo, Leidschendam - Foto: Gemeente Leidschendam-Voorburg
In het centrum van Leidschendam is een deel van het Kanaal van Corbulo…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: