Zelfportret Rembrandt in internationaal ruimtestation ISS

Het zelfportret van Rembrandt dat onderdeel uitmaakt van de collectie van de Alte Pinakothek

Het zelfportret van Rembrandt dat onderdeel uitmaakt van de collectie van de Alte Pinakothek

Sinds deze week is Nederland op een bijzondere manier vertegenwoordigd in het internationale ruimtestation ISS. Er hangt een kopie van een zelfportret van Rembrandt van Rijn uit 1629.

Het echte schilderij hangt in de Alte Pinakothek, een kunstmuseum in München. Dit museum wil graag extra aandacht voor de museumcollectie en besloot daarom contact op te nemen met de Duitse astronaut Alexander Gerst, die momenteel in het ISS woont. Het museum stuurde een scan van het portret naar de astronaut die het hierna, op bijna vierhonderd kilometer hoogte, uitprintte.

Met de actie wil het Duitse museum ook aandacht vragen voor het project myRembrandt, waarbij mensen een kopie van Rembrandts zelfportret kunnen krijgen om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie. Het is de bedoeling dat ze er vervolgens foto’s van maken en die op sociale media plaatsen.

Rijksmuseum organiseert Nacht van de Geschiedenis 2014
Rijksmuseum organiseert Nacht van de Geschiedenis 2014Net als…
Reconstructie van de Alkmaarse vrouw (Erik Smits - Noord Holland)
In 2010 werd in Alkmaar het skelet van een vrouw gevonden die…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: