Zestig Britse telefooncellen te koop

Britse telefooncellen

British Telecom verkoopt binnenkort zestig iconische rode Britse telefooncellen. Het telecombedrijf heeft dat afgelopen week bekendgemaakt.

De telefooncellen zijn erg gewild en heel vaak verkoopt British Telecom ze niet. Het is voor het eerst in vijfentwintig jaar dat het bedrijf er weer een aantal in de verkoop zet. Wie een ouderwetse Britse telefooncel wil kopen moet diep in de buidel tasten: het startbedrag van de verkoop is 2390 euro per cabine.De telefooncellen die verkocht worden zijn van het model K6. Dit model werd in 1935 geïntroduceerd ter gelegenheid van het zilveren jubileum van George V. Het was de eerste rode telefooncel die ook buiten Londen veel werd gebruikt. Uiteindelijk groeide de cel uit tot één van de iconen van Groot-Brittannië, net als bijvoorbeeld de rode dubbeldeksbus.

- advertentie -

In heel Groot-Brittannië staan op dit moment nog ongeveer elfduizend K6-telefooncellen. In de jaren tachtig verkocht British Telecom, in het kader van een moderniseringsprogramma, voor het laatst een aantal van de cellen.

Rijks en Openluchtmuseum organiseren Maand van de GeschiedenisHet Nederlands…
appie-happie-gr
Het laatste Appie Happie-albumDe Nederlandse striptekenaar en cartoonist Dik…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: