//

180.000 historische objecten New York Public Library gratis te downloaden

New York Public Library

De openbare bibliotheek van New York, de New York Public Library, heeft 180.000 objecten uit de eigen collectie online gezet. Ze zijn sinds kort gratis te downloaden en mogen voor vrijwel alle toepassingen gebruikt worden.

Een aanzienlijk deel van de collectie van de bibliotheek stond al online. Het gaat onder meer om foto’s, oude kaarten, tekeningen en postkaarten. Sinds kort zijn de stukken vrij te gebruiken en in hoge resolutie te downloaden. Ze zijn door de bibliotheek in het publiek domein geplaatst.

Fifth Avenue

Om het publiek in aanraking te brengen met de collectie heeft de bibliotheek een aantal aardige online projecten opgezet. Zo kan men bijvoorbeeld tijdreizen in Fifth Avenue, een van de beroemde straten van New York. Op een speciale site plaatste de bibliotheek foto’s uit 1911 én moderne beelden van Google Street View, zodat de verschillende locaties in beeld vergeleken kunnen worden.

Fifth Avenue
Fifth Avenue

Mansion Maniac

Ook aardig is Manson Maniac, een pagina waarop bezoekers op een speelse manier kennis kunnen maken met oude bouwplannen van New York. Op Pac-Man-achtige manier loopt men door de gebouwen en bouwt men stukje bij beetje een pand in het New York van de vroege twintigste eeuw.

Mansion Maniac
Mansion Maniac

Boek: The New York Public Library

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: