Dark
Light

2,4 miljoen euro voor debuut Superman

Auteur:
1 minuut leestijd
Voorkant van de eerste editie van Action Comics
Voorkant van de eerste editie van Action Comics

Voorkant van de eerste editie van Action Comics
Voorkant van de eerste editie van Action Comics
Bij online veilinghuis eBay is een zeldzame strip uit 1938 verkocht voor maar liefst 2,4 miljoen euro. Het gaat om een eerste exemplaar van het stripboek Action Comics. Deze strip is bijzonder omdat stripheld Superman er in debuteert.


Volgens het veilinghuis gaat het vermoedelijk om het hoogste bedrag dat ooit is neergelegd voor een stripalbum. Het geveilde exemplaar verkeert nog in uitstekende staat. Op de voorkant is te zien hoe de superheld een groene wagen weggooit. In 1938 hoefden kopers slechts 10 dollarcent te betalen voor de strip.

In 2011 werd al eens 1,9 miljoen euro neergelegd voor een Action Comics No. 1.

Superman is een van de populairste en bekendste comic-figuren aller tijden en verscheen dus voor het eerst in 1938. Geestelijk vaders van de superheld zijn Joe Shuster en Jerry Siegel.

Detective Comics #27

Een ander icoon uit de stripgeschiedenis is Detective Comics #27. In deze strip debuteerde in 1939 een andere beroemde stripheld: Batman. Superheld Batman is een bedenksel van comictekenaars Bob Kane en Bill Finger. Eerstgenoemde kwam naar eigen zeggen op het idee van een vleermuisman als superheld, nadat hij een tekening van Leonardo da Vinci van een ornitopter had gezien.

×