Dark
Light

Aangifte tegen eigenaar ‘antisemitische websites’

Auteur:
2 minuten leestijd

Hetzuur.nl
Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft aangifte gedaan tegen enkele websites van voormalig advocaat Jeroen de Kreek. De sites vormen volgens het meldunt gezamenlijk een “conglomeraat van jodenhaat”.

Enkele dagen geleden deed het CIDI ook al aangifte tegen webmaster Jeroen de Kreek. Dit vanwege antisemitsche uitingen over minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal en het vertonen van de nazi-propagandafilm Der Ewige Jude. Het MDI noemt De Kreek de grootste bron van Jodenhaat op Nederlandse websites.De Kreek is voor justitie geen onbekende. In 2007 werd hij al eens veroordeeld vanwege het stalken van premier Balkenende.

De voormalig advocaat is eigendom van de websites hetzuur.nl, holocaustles.nl en nazitruth.nl. Volgens het MDI zijn op deze sites maar liefst 87 artikelen te vinden die strafbaar zijn. Het gaat om de grootste aangifte in de geschiedenis van het meldpunt.

Op zijn sites stelt Jeroen de Kreek onder meer dat de Holocaust een Zionistische vinding is en pleit hij voor herziening van het onderwijs over de Shoah. Op holocaustles.nl schrijft hij onder meer:

De Holocaust heeft niet plaatsgevonden zoals gedoceerd. De Holocaust is in de eerste plaats een Joods-Zionistisch initiatief om de Europese Joden dermate in de verdrukking te helpen dat zij een gedwongen verhuizingen naar het beloofde land zouden aanvaarden.

De slachtoffers van de Holocaust zijn volgens de voormalig advocaat “gebrandofferd door Joden” zodat ze het land Israël in bezit konden krijgen.

Dat De Kreek graag shockeert en de confrontatie met vertegenwoordigers van Joodse organisaties opzoekt is duidelijk. Zo noemt hij Ronny Naftaniel, de directeur van het CIDI, bijvoorbeeld een nazi. Op zijn twitterpagina omschrijft de voormalig advocaat zichzelf als plat primitief en extreem en de ondertitel van zijn website hetzuur.nl luidt Poep, pies, Hitler, bloed & fuck.

In België en Nederland is het bagatelliseren, ontkennen of goedpraten van de Holocaust verboden. Twee jaar geleden stelde de toenmalige VVD-fractieleider Mark Rutte wel voor om Holocaust-ontkenning niet langer strafbaar te stellen. De VVD’er wilde de vrijheid van meningsuiting verruimen. Dit kwam de huidige premier destijds echter op veel kritiek te staan.

Het CIDI deed in 2009 al eens aangifte tegen Jeroen de Kreek. Die werd toen wel verhoord maar van een rechtszaak kwam het niet.

De Kreek klaagde eerder zelf al bewindslieden uit de kabinetten Balkenende aan wegens ‘genocide’. Momenteel houdt hij zich onder meer bezig met het proces tegen PVV-leider Geert Wilders. Een maand geleden voegde hij zich bij de ‘benadeelde partijen’ in dit proces.

×