Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Agave Kruijssen schreef beste historische jeugdboek

1 minuut leestijd

Het boek De keerzijde van de keizer van Agave Kruijssen heeft de Thea Beckmanprijs 2013 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijkse uitgereikt aan de auteur van het beste historische jeugdboek.

De keerzijde van de keizer is een jeugdboek waarin het leven va Karel de Grote centraal staat. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf elf jaar en gaat niet alleen over Karel de Grote, maar ook over zijn vrouwen en kinderen, vrienden en vijanden.

De lezers volgen een bastaardzoon van de keizer die eropuit gestuurd wordt met een gevaarlijke opdracht. Op zijn tocht komt hij steeds meer te weten over zijn vader, de grote keizer, die hij nooit persoonlijk heeft gekend.

Auteur Agave Kruijssen studeerde Nederlands en runde daarna haar eigen tekstbureau. Momenteel wijdt ze zich fulltime aan het schrijven van jeugdboek. Afgelopen zaterdag kreeg ze de Thea Beckmanprijs overhandigd. Aan de prijs is een geldprijs van duizend euro verbonden.

Boek: De keerzijde van de keizer

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.