Agave Kruijssen schreef beste historische jeugdboek

De keerzijde van de keizer  - Agave Kruijssen
De keerzijde van de keizer – Agave Kruijssen
Het boek De keerzijde van de keizer van Agave Kruijssen heeft de Thea Beckmanprijs 2013 gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijkse uitgereikt aan de auteur van het beste historische jeugdboek.


De keerzijde van de keizer is een jeugdboek waarin het leven va Karel de Grote centraal staat. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf elf jaar en gaat niet alleen over Karel de Grote, maar ook over zijn vrouwen en kinderen, vrienden en vijanden.

De lezers volgen een bastaardzoon van de keizer die eropuit gestuurd wordt met een gevaarlijke opdracht. Op zijn tocht komt hij steeds meer te weten over zijn vader, de grote keizer, die hij nooit persoonlijk heeft gekend.

Auteur Agave Kruijssen studeerde Nederlands en runde daarna haar eigen tekstbureau. Momenteel wijdt ze zich fulltime aan het schrijven van jeugdboek. Afgelopen zaterdag kreeg ze de Thea Beckmanprijs overhandigd. Aan de prijs is een geldprijs van duizend euro verbonden.

- advertentie -

Het winnende boek:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: