StudieboekenStudieboeken

Arie Slob duikt de geschiedenis in

Nieuwe directeur Historisch Centrum Overijssel

Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, verlaat per 1 december de politiek. Een maand later treedt hij aan als de nieuwe directeur van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle.

- ad -

Het Historisch Centrum Overijssel is het informatiecentrum voor de geschiedenis van de provincie Overijssel en de stad Zwolle. Het beheert archieven, boeken, prenten, kranten, kaarten, foto’s, films, geluidsopnamen en video’s en stelt deze ter beschikking aan een breed en gevarieerd publiek.

Arie Slob deed na zijn studie ‘Doctoraal geschiedenis’ aan de Rijksuniversiteit Groningen bestuurservaring op als onder andere directeur van een landelijke onderwijsorganisatie, lid van de Tweede Kamer, lid van het bestuur van de stichting Parlementaire Geschiedschrijving en bestuurslid/voorzitter van Stichting Collectie Zwolle 1940 – 1945.

Als directeur van het Historisch Centrum Overijssel gaat Slob zich onder meer bezighouden met (digitaal) archiefbeheer, het programma MijnStadMijnDorp, de bedrijfsvoering en het onderhouden en uitbreiden van het netwerk en de rol van het HCO in Zwolle en Overijssel.

- advertentie-

- ad -
- advertentie -

In de Tweede Kamer wordt Arie Slob opgevolgd door Gert-Jan Segers.

Boek van Arie Slob: Notities van een bevlogen christenpoliticus


Verder speuren:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister


Uit het archief:

Veel meer tips ➱


Populaire geschiedenisboeken:

Spinozoland - Maxime RovereOnze jongens in Indië
- Jacob ZwaanBoeken bij de Netflix-serie BridgertonLied van de Goden - Reggie BaayDe tuinen van Buitenzorg - Jan Brokken

Bekijk hier meer geschiedenisboeken of recenseer de boeken die al las