Beelden schilderijenroof Kunsthal vrijgegeven

De politie heeft vrijdag beelden vrijgegeven van de kunstroof in de Kunsthal in Rotterdam eerder deze week. De dieven namen in de nacht van maandag op dinsdag zeven waardevolle schilderijen uit het museum mee.

De politie heeft onder meer foto’s vrijgegeven, maar ook een video waarop te zien is hoe twee onherkenbare mannen met “bijzondere” tassen het pand binnenkomen en weer verlaten.

- advertentie -
Bewakingsbeeld


Er zijn deze week al verschillende tips bij de politie binnengekomen en die worden momenteel nagetrokken. De politie wil de komende tijd ook mensen gaan benaderen die in de nacht van de roof hebben gewerkt in de hoop dat zij iets gezien hebben. Het gaat onder meer om taxichauffeurs en medewerkers van een nabijgelegen ziekenhuis.

De dieven maakten zeven werken uit de collectie van de zogenaamde Triton Foundation buit. Het gaat om werken van Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin, Meyer de Haan en Lucian Freud mee. De schilderijen vertegenwoordigen een waarde van tussen de 50 en 100 miljoen euro.

In dagblad Metro meldden beveiligers deze week dat de Rotterdamse Kunsthal in de nacht van maandag op dinsdag niet op het op nachtslot zat. De directeur van het museum, Emily Ansenk, heeft tegenover de NOS gezegd dat dat onzin is. Het museum zou wel degelijk op het nachtslot gezeten hebben.

Lees ook: Deze zeven schilderijen zijn gestolen uit de Kunsthal (foto’s)

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: