Dark
Light

Beelden schilderijenroof Kunsthal vrijgegeven

Auteur:
1 minuut leestijd
De inbrekers tijdens de roof
De inbrekers tijdens de roof

De politie heeft vrijdag beelden vrijgegeven van de kunstroof in de Kunsthal in Rotterdam eerder deze week. De dieven namen in de nacht van maandag op dinsdag zeven waardevolle schilderijen uit het museum mee.

De politie heeft onder meer foto’s vrijgegeven, maar ook een video waarop te zien is hoe twee onherkenbare mannen met “bijzondere” tassen het pand binnenkomen en weer verlaten.

Bewakingsbeeld


Er zijn deze week al verschillende tips bij de politie binnengekomen en die worden momenteel nagetrokken. De politie wil de komende tijd ook mensen gaan benaderen die in de nacht van de roof hebben gewerkt in de hoop dat zij iets gezien hebben. Het gaat onder meer om taxichauffeurs en medewerkers van een nabijgelegen ziekenhuis.

De dieven maakten zeven werken uit de collectie van de zogenaamde Triton Foundation buit. Het gaat om werken van Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin, Meyer de Haan en Lucian Freud mee. De schilderijen vertegenwoordigen een waarde van tussen de 50 en 100 miljoen euro.

In dagblad Metro meldden beveiligers deze week dat de Rotterdamse Kunsthal in de nacht van maandag op dinsdag niet op het op nachtslot zat. De directeur van het museum, Emily Ansenk, heeft tegenover de NOS gezegd dat dat onzin is. Het museum zou wel degelijk op het nachtslot gezeten hebben.

Lees ook: Deze zeven schilderijen zijn gestolen uit de Kunsthal (foto’s)

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×