Week van de koloniale geschiedenis

Boek Peter R. de Vries verfilmd in Hollywood

De ontvoering van Alfred Heineken
Het boek dat misdaadjournalist Peter R. de Vries over de Heinekenontvoering heeft geschreven, wordt volgend jaar in Hollywood verfilmd. De Vries meldt dat woensdag op zijn website.

Biermagnaat Alfred ‘Freddy’ Heineken werd in 1983, samen met zijn chauffeur Ab Doderer, ontvoerd door de criminelen Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard. Na drie weken vastgeketend te hebben gezeten aan een muur werd het tweetal vrijgelaten. Kort daarvoor was 35 miljoen gulden losgeld betaald.Misdaadjournalist Peter R. de Vries schreef er een boek over: De ontvoering van Alfred Heineken. De Amerikaanse producent en filmfinancier Informant Media heeft de rechten dit boek gekocht.

- advertentie -

Volgens De Vries start de productie van de film volgend jaar. De producenten zouden de ontvoering “volledig waarheidsgetrouw” willen verfilmen en van plan zijn een internationale topcast aan te trekken. Het scenario van de film wordt geschreven door William Brookfield.

Eind oktober gaat er al een speelfilm over de ontvoering in pemière. De rol van Freddy Heineken wordt in deze film vertolkt door Rutger Hauer. De verfilming van het boek van Peter R. de Vries staat los van deze productie. Eerder deze maand werd verder bekend dat de TROS een vierdelige televisieserie over de ontvoering gaat laten maken.

Peter R. de Vries vertelt bij DWDD over de verfilming van zijn boek:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: