Dark
Light

Boek Peter R. de Vries verfilmd in Hollywood

Auteur:
1 minuut leestijd

De ontvoering van Alfred Heineken
Het boek dat misdaadjournalist Peter R. de Vries over de Heinekenontvoering heeft geschreven, wordt volgend jaar in Hollywood verfilmd. De Vries meldt dat woensdag op zijn website.

Biermagnaat Alfred ‘Freddy’ Heineken werd in 1983, samen met zijn chauffeur Ab Doderer, ontvoerd door de criminelen Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard. Na drie weken vastgeketend te hebben gezeten aan een muur werd het tweetal vrijgelaten. Kort daarvoor was 35 miljoen gulden losgeld betaald. Misdaadjournalist Peter R. de Vries schreef er een boek over: De ontvoering van Alfred Heineken. De Amerikaanse producent en filmfinancier Informant Media heeft de rechten dit boek gekocht.

Volgens De Vries start de productie van de film volgend jaar. De producenten zouden de ontvoering “volledig waarheidsgetrouw” willen verfilmen en van plan zijn een internationale topcast aan te trekken. Het scenario van de film wordt geschreven door William Brookfield.

Eind oktober gaat er al een speelfilm over de ontvoering in première. De rol van Freddy Heineken wordt in deze film vertolkt door Rutger Hauer. De verfilming van het boek van Peter R. de Vries staat los van deze productie. Eerder deze maand werd verder bekend dat de TROS een vierdelige televisieserie over de ontvoering gaat laten maken.

Boek: De ontvoering van Alfred Heineken – Peter R. de Vries

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

Zelfde rubriek

×