Boek Peter R. de Vries verfilmd in Hollywood

De ontvoering van Alfred Heineken
Het boek dat misdaadjournalist Peter R. de Vries over de Heinekenontvoering heeft geschreven, wordt volgend jaar in Hollywood verfilmd. De Vries meldt dat woensdag op zijn website.

Biermagnaat Alfred ‘Freddy’ Heineken werd in 1983, samen met zijn chauffeur Ab Doderer, ontvoerd door de criminelen Cor van Hout, Willem Holleeder, Frans Meijer en Jan Boellaard. Na drie weken vastgeketend te hebben gezeten aan een muur werd het tweetal vrijgelaten. Kort daarvoor was 35 miljoen gulden losgeld betaald.Misdaadjournalist Peter R. de Vries schreef er een boek over: De ontvoering van Alfred Heineken. De Amerikaanse producent en filmfinancier Informant Media heeft de rechten dit boek gekocht.

- advertentie -

Volgens De Vries start de productie van de film volgend jaar. De producenten zouden de ontvoering “volledig waarheidsgetrouw” willen verfilmen en van plan zijn een internationale topcast aan te trekken. Het scenario van de film wordt geschreven door William Brookfield.

Eind oktober gaat er al een speelfilm over de ontvoering in pemière. De rol van Freddy Heineken wordt in deze film vertolkt door Rutger Hauer. De verfilming van het boek van Peter R. de Vries staat los van deze productie. Eerder deze maand werd verder bekend dat de TROS een vierdelige televisieserie over de ontvoering gaat laten maken.

Peter R. de Vries vertelt bij DWDD over de verfilming van zijn boek:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: