Dark
Light

De mozaïeken van Byblos

Videos over Byblos
1 minuut leestijd
Seilenos (Nationaal Museum,. Beiroet)
Seilenos (Nationaal Museum,. Beiroet)

Hierboven een mooi mozaïek uit Byblos. Op de expositie over deze oude stad in het Rijksmuseum van Oudheden is een ander mozaïek te zien. En in het filmpje hieronder klets ik over een derde mozaïek, dat te groot bleek om naar Leiden over te brengen. Daarvoor zult u dus naar Beiroet moeten, waar het is te zien in het Nationaal Museum.

Om de waarheid te zeggen: wat ik in het filmpje vertel over de wijze waarop men in Byblos met Grieks-Romeinse ogen is gaan kijken naar het eigen, Levantijnse verleden, is interessant. Wat is identiteit eigenlijk?

Video 25: De mozaïeken van Byblos

Dit bericht verscheen eerder op de Mainzer Beobachter. De auteur kreeg een tegemoetkoming in zijn reiskosten van het Rijksmuseum van Oudheden. De expositie Byblos, ’s werelds eerste havenstad is tot en met 12 maart te bezoeken in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Het publieksboek is als Open Access-bestand te vinden bij Sidestone Press en ook als papieren boek te bestellen.

Jona Lendering is historicus, webmaster van Livius.org en docent bij Livius Onderwijs. Hij publiceerde verschillende boeken en verzorgt een nieuwsbrief over de Oudheid. Zie ook zijn blog: mainzerbeobachter.com

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×